Excel voor beginners

GRATIS CURSUS EXCEL VOOR BEGINNERS

Op deze pagina vind je een gratis cursus Excel voor beginners bestaande uit 5 delen. Deze cursus is speciaal gemaakt voor mensen die nog geen of nauwelijks ervaring hebben met Excel.

In deze cursus leer je dus echt de basis van Excel. Heb je al veel ervaring met Excel, dan is deze cursus minder interessant voor je. In dat geval raad ik je mijn blog aan. In mijn blog ga ik namelijk dieper in op specifieke onderwerpen.

De cursus bestaat uit een Windows versie en een Mac (OSX) versie. Hoewel het programma op beide besturingssystemen veel overeenkomsten heeft, werkt Excel toch iets anders op Windows dan op OSX. Ook ziet alles er net iets anders uit, vandaar dat ik je deze keuze aanbiedt.

Veel succes gewenst met de cursus.

Update december 2021: ik heb een nieuwe versie van de cursus met Office 2021 gemaakt op een Windows pc. Inhoudelijk heb ik de cursus iets aangepast door sommige onderdelen wat uitgebreider uit te leggen en sommige dingen juist weg te laten die ik nu minder belangrijk vind. Daarnaast zijn alle schermafbeeldingen vervangen met hoe Office 2021 er in december 2021 uitzag.

Mocht je de nieuwste versie van Excel op een Mac volgen dan verwacht ik dat, ondanks de minimale verschillen, deze cursus interessanter is dan de Mac (2016) cursus. Het staat je natuurlijk vrij om beide cursussen te bekijken en er zo achter te komen welke versie het meest interessant voor jou is. Als er veel vraag naar is dan kan ik mijn best doen om ook een aparte Mac cursus voor Office 2021 te maken.

Gratis Excel cursus voor Windows (2021)

Gratis Excel cursus voor Windows (2016)

Gratis Excel cursus voor Mac (2016)

Premium Excel cursussen

Wil je je Excel vaardigheden nog verder ontwikkelen? Bekijk dan een van mijn betaalde online Excel cursussen. In deze cursussen wordt er veel uitgebreider op de onderwerpen in gegaan. Daarnaast worden deze cursussen geleverd met oefeningen, zodat je Excel nog sneller onder de knie krijgt.

Excel kopen

Heb je nog geen Excel op je computer geïnstalleerd of ben je opzoek naar een nieuwe versie? Ik heb een uitgebreid artikel geschreven om je te helpen een keuze te maken.