Kasboek in Excel template

Krijg meer inzicht in je inkomsten en uitgaven

Een kasboek zorgt voor meer inzicht en controle op je bedrijf en verkleint de kans op problemen achteraf.

Wat je ontvangt

Een kasboek heeft als doel om ontvangsten en uitgaven bij te houden. Het is geen vervanger van een boekhoudprogramma.

Na aankoop kun je uit 8 verschillende Excel templates kiezen. Alle bestanden bestaan uit een Dashboard met een overzicht van de kasstromen en een kasboek verdeeld over verschillende tabbladen waarin je de kasstromen zelf kunt invoeren. De bestanden hebben kleine verschillen zodat je zelf kunt kijken welke het best past in jouw situatie.

Een eenvoudig kasboek waarbij je de gegevens per maand kunt invoeren. Er is zowel een normale variant als een variant zonder BTW (bijvoorbeeld voor ondernemers die gebruik maken van de KOR)

Een kasboek voor het bijhouden van contant geld. Je kunt hierbij kiezen uit een variant waarbij je de gegevens per dag in kunt voeren of per maand.

Een kasboek voor ZZP’ers. Je kunt hierbij kiezen uit een variant waarbij je de gegevens per maand in kunt voeren of per kwartaal.

Een kasboek voor ondernemers die gebruik maken van de KOR. Je kunt hierbij kiezen uit een variant waarbij je de gegevens per maand in kunt voeren of per kwartaal.

Hieronder zie je hoe de 8 bestanden eruit zien. Links is het dashboard weergegeven en en rechts de maanden en/of kwartalen waar je de gegevens kunt invoeren. Klik op de afbeelding om te vergroten, zodat je precies ziet wat je met deze kasboeken kunt invoeren en bijhouden.

Bespaar tijd

De kasboeken bestaan uit velden die je zelf moet invoeren (er wordt uitgelegd hoe je dit doet). Daarnaast zijn er allerlei velden waar formules in staan. Deze voeren automatisch berekeningen uit op basis van de ingevoerde data. Hierdoor krijg je een handig overzicht waar je zelf geen tijd en moeite in hoeft te steken.

Gemakkelijk aan te passen

Er wordt uitgelegd hoe je de bestanden verder kunt uitbreiden indien dat nodig is.

De bestanden bevatten formules waar je in principe niets aan hoeft te doen, omdat deze allen automatisch werken. De werking wordt wel uitgelegd, zodat je indien gewenst het bestand kan aanpassen.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik inloggen om het product te downloaden?

Ik maak voor de verkoop gebruik van het platform Podia. Inloggen kan op mijn Podia pagina: https://handleidingexcel.podia.com/

Hoe krijg ik toegang tot het product?

Tijdens het afrekenen wordt er gevraagd om een wachtwoord te bedenken. Hiermee kun je, in combinatie met je e-mailadres, direct na de betaling inloggen en het gewenste kasboek downloaden. Je kunt de templates zo vaak gebruiken als je wilt.

Waarom een kasboek gebruiken?

Een kasboek is handig om inzicht te krijgen in jouw uitgaven en inkomsten. In sommige gevallen is het verplicht om een kasboek bij te houden, bijvoorbeeld wanneer je zaken doet met contant geld.

Hoe zien de templates eruit?

Het Excel bestand bestaat uit een een kasboek waarin je zelf ontvangsten en uitgaven kunt invoeren. Afhankelijk van het template gaat dit per dag, maand of kwartaal. Daarnaast heeft ieder bestand een Dashboard met een overzicht en/of samenvatting van de gegevens.

Heb ik veel kennis van Excel nodig?

Nee, de bestanden bestaan uit cellen waar je zelf gegevens kunt invoeren en cellen met formules die automatisch berekeningen doen. Er wordt uitgelegd in welke cellen je zelf gegevens kunt invoeren, dit is erg eenvoudig.

Aan de formules hoef je in principe niets te veranderen. De werking wordt wel uitgelegd, zodat je eventueel wijzigingen kan doorbrengen. Als je deze informatie wilt negeren dan kan dat.

Is dit een boekhoudprogramma?

Nee, een kasboek is een aanvulling maar geen vervanger van een boekhoudprogramma. Het kasboek is alleen bedoeld om ontvangsten en uitgaven bij te houden.

Kan ik ook zelf een kasboek maken in Excel?

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf een kasboek te maken in Excel om zo geld te besparen. De formules die worden gebruikt in mijn bestanden worden ook uitgelegd op mijn blog. In plaats van een klein geldbedrag investeer je dan jouw tijd in het maken van een kasboek.

Welke betalingsmethoden zijn er?

Je kunt betalen met iDeal, creditcard, Apple Pay en Google Pay.

Wil je een product aanschaffen en is er geen betalingsmogelijkheid die jij kunt gebruiken? Neem dan contact met mij op om te kijken of er een oplossing mogelijk is.

Welke versie van Excel heb ik nodig?

De bestanden zijn gemaakt met Excel 2021. De formules die worden gebruikt werken echter ook in oudere versies van Excel. Je kunt de kasboeken dus ook met oudere versies gebruiken. Mocht het desondanks niet goed werken dan kun je contact met mij opnemen om het op te lossen.

Heb je nog een andere vraag?

Heb je nog een andere vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met mij op.

Ben je opzoek naar een kasboek in Excel?

Koop nu voor eenmalig €17 (vrijgesteld van BTW)