URENREGISTRATIE in Excel template

Op een eenvoudige manier je urenadministratie bijhouden

Door een goede urenadministratie bij te houden weet je of je voldoet aan het urencriterium van de belastingdienst en dus mogelijk recht hebt op fiscale voordelen als ondernemer zijnde.

Waarom een urenregistratie?

Het bijhouden van een urenadministratie heeft verschillende voordelen.

Belastingvoordelen

Er zijn belastingvoordelen voor ondernemers waarvan je gebruik mag maken indien je voldoet aan het urencriterium. Met een urenregistratie kun je aantonen hoeveel uren je in een kalenderjaar aan jouw bedrijf hebt gewerkt. Het resultaat hiervan is dat je mogelijk minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Meer inzicht

Je krijgt meer inzicht in hoeveel tijd je besteedt aan verschillende werkzaamheden binnen jouw bedrijf. Dit kan je helpen je werk beter te plannen.

Handig voor klanten

Door bij te houden hoeveel tijd je aan bepaalde werkzaamheden hebt besteed kun je makkelijker aan je opdrachtgever laten weten wat je hebt gedaan en hoeveel tijd het heeft gekost.

Voor wie is dit template het meest geschikt?

Dit urenregistratie template is vooral geschikt voor ZZP’ers die diensten leveren. In het bestand kun je namelijk bijhouden op welke tijden je bepaalde werkzaamheden hebt gedaan en voor welke klant. Je kunt daarna aangeven wat je uurtarief is.

De formules in het bestand zullen vervolgens automatisch berekenen hoeveel uren je hebt gewerkt en wat hiervan de omzet is.

Het bestand is bedoeld om je uren voor 1 kalenderjaar bij te houden, maar je kunt uiteraard ieder jaar opnieuw beginnen met een leeg bestand. Je hoeft dus maar eenmalig €10 te investeren om er ieder jaar gebruik van te kunnen maken.

Wat je ontvangt

Het bestand bestaat in totaal uit 13 werkbladen. Elke maand heeft zijn eigen werkblad waardoor je per maand je uren kunt invoeren.

Daarnaast is er een dashboard waarop je in 1 oogopslag kunt zien of je voldoet aan het urencriterium, wat de verhouding declarabele- en niet declarabele uren is, een overzicht van gewerkte uren per maand en een overzicht van hoeveel uren je besteed aan verschillende categorieën.

Zo ziet een werkblad van een maand eruit:

Zo ziet een werkblad van het dashboard eruit:

Veel gestelde vragen

Waar kan ik inloggen om de cursus te volgen?

Ik maak voor de verkoop gebruik van het platform Podia. Inloggen kan op mijn Podia pagina: https://handleidingexcel.podia.com/

Hoe krijg ik toegang tot het product?

Tijdens het afrekenen wordt er gevraagd om een wachtwoord te bedenken. Hiermee kun je, in combinatie met je e-mailadres, direct na de betaling inloggen en het urenregistratie template downloaden. Je kunt de templates zo vaak gebruiken als je wilt.

Wat is een urenregistratie?

Een urenregistratie is een bestand waarbij je bijhoudt hoeveel uren je aan je bedrijf werkt.

Wat houdt het urencriterium in?

De belangdienst heeft fiscale voordelen waarvan je gebruik mag maken indien je aan het urencriterium voldoet. Dit houdt in dat je moet kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uur in een kalenderjaar aan jouw bedrijf hebt gewerkt. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de belastingdienst.

Heb ik veel kennis van Excel nodig?

Nee, de bestanden bestaan uit cellen waar je zelf gegevens kunt invoeren en cellen met formules die automatisch berekeningen doen. Er wordt in een bijgeleverde PDF precies uitgelegd in welke cellen je zelf gegevens kunt invoeren, dit is erg eenvoudig.

Aan de formules hoef je in principe niets te veranderen. De werking wordt wel uitgelegd, zodat je eventueel wijzigingen kan doorbrengen. Als je deze informatie wilt negeren dan kan dat.

Kan ik ook zelf een urenregistratie maken in Excel?

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf gratis een urenregistratie te maken in Excel. De formules die worden gebruikt in mijn bestanden worden ook uitgelegd op mijn blog. In plaats van een klein geldbedrag investeer je dan jouw tijd in het maken van een urenregistratie.

Welke betalingsmethoden zijn er?

Je kunt betalen met iDeal, creditcard, Apple Pay en Google Pay.

Wil je een product aanschaffen en is er geen betalingsmogelijkheid die jij kunt gebruiken? Neem dan contact met mij op om te kijken of er een oplossing mogelijk is.

Welke versie van Excel heb ik nodig?

Het bestand is gemaakt met Excel 2021. De formules die worden gebruikt werken echter ook in oudere versies van Excel. Je kunt de urenregistratie dus ook met oudere versies gebruiken. Mocht het desondanks niet goed werken dan kun je contact met mij opnemen zodat we het gezamenlijk kunnen oplossen.

Heb je nog een andere vraag?

Heb je nog een andere vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met mij op.

Ben je opzoek naar een urenregistratie in Excel?

Koop nu voor eenmalig €10 (vrijgesteld van BTW)