Watermerk maken in Excel

Bijgewerkt op

Om een watermerk (zoals vertrouwelijk, concept, topgeheim of een eigen tekst) aan je bestand toe te voegen kies je voor de optie bestand afdrukken.

Watermerk in excel

Kies vervolgens op “printereigenschappen). Er wordt nu een nieuwe dialoogvenster geopend. Ga naar het tabblad “geavanceerd”. Kies hier voor het gewenste watermerk of maak zelf een tekst door de optie “ bewerken “ te selecteren.

Watermerk in excel

Na je keuze te hebben gemaakt druk je op “OK”. Het watermerk zie je niet  op je tabblad maar bij het afdrukken.

 

Watermerk aanpassen

Om het watermerk naar eigen wens aan te passen of een nieuwe watermerk te maken ga je naar “bestand afdrukken”. Vervolgens naar “printereigenschappen”.In het geopende dialoogvenster kies je voor “bewerken”.  Kies het watermerk dat je wilt aanpassen. In het dialoogvenster kun je verschillende opties wijzigen zoals, lettertype, stijl, hoek etc. Na aanpassing druk je op”OK”. Je kunt nu het bestand afdrukken.

 

Watermerk toevoegen

Om een eigen gemaakte watermerk toe te voegen kies je voor “bewerken”.

Kies bij “huidige watermerken” de optie “(geen watermerk)”.  In  het vakje er onder typ je de tekst van je nieuwe watermerk. En druk vervolgens op “toevoegen” De zojuist aangemaakte watermerk is ook aan te passen aan je eigen wensen. Nadat je klaar bent met je aanpassingen druk je op “OK”. Het watermerk is nu klaar voor gebruik.

Watermerk in excel

Hoi, ik ben Gerard

In 2013 ben ik deze blog over Excel begonnen. Het doel van Handleiding Excel is om jou te helpen beter te worden in Excel.

Excel templates

Bespaar tijd met vooraf ontworpen Excel templates

Urenregistratie

Kasboek

Bekijk templates

1 gedachte over “Watermerk maken in Excel”

  1. Een achtergrond instellen, pagina breed, van je briefpapier, waarop je een Excel-blad plaatst. De achtergrond is een A4-blad met logo en aan de onderzijde bedrijfsgegevens. Wat maakt het moeilijk, het briefpapier is A4 breed.

    Beantwoorden

Plaats een reactie