Kun je de taal in Excel veranderen?

| Gerard

Je hebt op je PC of laptop een Office Excel versie in bijvoorbeeld de Nederlandse taal geïnstalleerd. Nu wil je dit graag veranderen in bij Engels.

Voordat je verder gaat moet je jezelf eerst afvragen of het gaat om het lint in alle (help)functies in het Engels te hebben of dat je in de cellen Engelse woorden wilt kunnen typen. Voor het laatste hoef je niets te doen. Op de cellen van het werkblad zit geen spellingscontrole zoals in Office –Word.

Wil je het uiterlijk, dus het lint etc., in een andere taal dan moet je een taalpakket pakket voor Office hebben.  Deze moet je eerst kopen en vervolgens installeren. Met een taalpakket kunt je de weergavetaal wijzigen en de gewenste taal- en bewerkingsprogramma’s en Help gebruiken.

Een taalpakket installeer je als aanvulling op een reeds bestaande taalversie van Office. Bijvoorbeeld je hebt de Nederlandse versie van Office op je computer staan, dan kun je bijvoorbeeld een taalpakket voor Engels kopen en installeren.

Office 2013/ 2010

 1. Ga naar de volgende website: https://support.office.com/nl-nl/home/
 2. Vul in het zoekveld in: Downloads van LIP-pakket Language Interface Pack van Office

Taal veranderen in Excel

 1. Een aantal talen zijn gratis maar voor de populaire talen zoals Duits, Engels Frans, Grieks, Arabisch etc moet je een taalpakket kopen.
 2. Selecteer de taal die je extra wilt installeren. Let goed op dat je de juiste download kiest. Heb je op je PC Office 2010 staan kies dan ook voor het bijbehoren taalpakket voor Office 2010 etc. Kies je niet de juiste taalpakket dan kun je deze niet installeren.
 3. Volg de instructies om de software te kopen, te downloaden en te installeren.
 4. Herhaal dit voor elk Microsoft-product dat je wilt hebben.

Een taalpakket verwijderen

Om een taalpakket te verwijderen ga je naar het configuratiescherm.

Taal veranderen in Excel

Ga naar de optie Programma’s en zoek het te verwijderen taalpakket op in het overzicht. Kies hem vervolgens aan en verwijder het programma nu.

Taal veranderen in Excel

Taal veranderen in Excel

Wil je beter worden in Excel? Bekijk mijn aanbod in Excel cursussen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

4 gedachten over “Kun je de taal in Excel veranderen?”

 1. Beste Gerard,
  Dit artikel is al uit 2015, maar op hoop van zege:
  Ik ben net begonnen met excel. Voorlopig gebruik ik het alleen om jaar- en weekplanningen te maken; nog niks met formules dus.
  Ik heb Excel in het Engels, vind ik wel zo fijn bij tutorial en dergelijke. Hierbij gaat het dus om het ‘lint’ en de settings, etc.

  Mijn probleem: Ik wil graag de teksten in de cellen wel in het Nederlands. Hier zit geen spellcheck op, dus geen probleem zou je zeggen. Maar, als ik automatisch data door wil trekken werkt het alleen met de Engelse datum notities (dus October en niet oktober). Een klein probleem, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dit te verhelpen?

  Ik heb zowel het Nederlandse als het Engelse taalpakket geinstalleerd, maar hij herkent alleen Engelse datumnotities. Hopelijk begrijp je wat ik bedoel te vragen en kan je me helpen met OF en zo ja hoe dit te bewerkstelligen is.

  Hartelijk dank!
  Jeroen

  Beantwoorden
   • Beste Folkert,

    Hetzelfde probleem geldt voor mij. Exact wat hierboven door Jeroen beschreven wordt. Ik heb mijn regio aangepast. Maar zelfs na het aanpassen van de regio én de beide talen (weergave- en bewerkingstaal) in Excel, lost het probleem zich niet op. Nog andere suggesties misschien?

    Mvg,
    Dio

    Beantwoorden

Plaats een reactie