Werkblad beveiligen in Excel

Bijgewerkt op

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je een werkblad in Excel kunt beveiligen. Om een werkblad in excel te beveiligen ga je eerst naar het werkblad dat je wilt beveiligen. Ga daarna in het Lint naar het tabblad “Controleren” en klik in de groep ”Beveiligen” op de knop “Blad beveiligen”:

Er wordt nu het dialoogvenster ‘Blad beveiligen’ geopend:

Je kunt hier nog aanvinken wat je wilt beveiligen. Standaard staat dit ingesteld dat het werkblad en de inhoud van vergrendelde cellen zijn beveiligd en dat gebruikers zijn toegestaan om vergrendelde en ontgrendelde cellen te selecteren. Optioneel kun je ervoor kiezen om een wachtwoord in te voeren.

Nadat je op ‘OK’ hebt geklikt is het werkblad beveiligd. Dit geldt alleen voor het desbetreffende werkblad. Als je Excelbestand uit meerdere werkbladen bestaat en je wilt meerdere beveiligen zal je dit proces moeten herhalen op de overige werkbladen.

Nadat het werkblad is beveiligd en iemand een cel probeert te bewerken krijgt diegene de volgende melding te zien:

Om de beveiliging op te heffen moet je wederom in het lint naar de groep ”Beveiligen” gaan en nu op de knop ”Beveiliging blad opheffen” klikken.

Indien je een wachtwoord hebt ingevoerd zal hier om gevraagd worden. Als je in het dialoogvenster ”Blad beveiligen” geen wachtwoord hebt ingevoerd dan hoeft men alleen op de knop ”Beveiliging blad opheffen” te klikken.

Wil je alleen cellen met formules beveiligen? Dat kan uiteraard ook. Klik op onderstaande link om stap voor stap te leren hoe je dit kunt doen:

Hoi, ik ben Gerard

In 2013 ben ik deze blog over Excel begonnen. Het doel van Handleiding Excel is om jou te helpen beter te worden in Excel.

Excel templates

Bespaar tijd met vooraf ontworpen Excel templates

Urenregistratie

Kasboek

Bekijk templates

2 gedachten over “Werkblad beveiligen in Excel”

 1. Hi Gerard,

  Bedankt voor je voorbeelden heb er veel.
  Mijn vraag aan jouw is ik zou zelf graag eens een macro maken kan jij daar ook een voorbeeld
  van maken en het een en ander daar over uitleggen.

  Mvgr. Thomas Hortensius

  Beantwoorden

Plaats een reactie